business-3560916_1920
The First Female Founder Session

In October, Startup@HSG has launched their newest initiative: The Female Founder Session.

Kinderuni
Prof Gassmann teaches at this year's Kinderuni

At this year's HSG Kinderuni Prof Gassmann taught primary school children some insights on how they can invent new products.

takashi-watanabe-f2DL8oI-7N8-unsplash
NFP 77 Proposal Awarded!

Das Team des Innovation Management Lehrstuhls wird erneut aktiv zum Thema "Smart Cities" im Rahmen eines NFP 77 geförderten Forschungsprojekts.

photo-of-people-near-wooden-table-3184418
Wie Frauen die "Boys Club Culture" aufbrechen

Forschung des Lehrstuhls für Entrepreneurship im digitalen HSG Focus Magazin

zfo-06_19
Ökosystem Artikel in der ZFO

Partner sind für Ökosysteme kritisch. Wie kann die Kollaboration rechtlich abgesichert werden?

SMSVideo
Swiss Manufacturing Survey und Award 2019

Die Umfrage zeigt ein starkes Bekenntnis zum Werkplatz Schweiz, insbesonder beim Flugzeugbauer Pilatus, dem ersten Gewinner unseres Swiss Manufacturing Awards.

18100_14_picture456
Digitalisierung: Schlüssel zur personalisierten Medizin

Dr. Lukas Budde wird am 07. Oktober 2019 um 15:00 eine neue Kooperation zwischen Empa, KSSG und ITEM in der smarthalle St. Gallen vorstellen.

Smart_Services_Summit_2019
Produktionsmanagement
Insights from the Smart Services Summit 2019 in Zurich

The second edition of the “Smart Services Summit” took place in Zurich on Friday, 13 September 2019. The event was hosted by the Swiss Alliance for Data-Intensive Services and co-organized by ZHAW and HS Lucerne. The summit attracted over two dozen participants from industry and academia, fostering fruitful discussions between both perspectives.

earth-2254769_960_720
Benchmarking: Digital Manufacturing Networks

Wir wollen verschiedene Ansätze, Manufacturing Execution Systems werksübergreifend zu implementieren und zu nutzen näher untersuchen, und erforschen, wie Produktionsnetzwerke durch diesen Einsatz digitaler Technologien und Industrie 4.0 agiler und widerstandsfähiger werden.

The St. Gallen Blockchain Roundtable
Cover CH Versicherung
Ecosysteme bei Schweizer Versicherungen
Ecosystem als Kollaborationsform bietet für Versicherungen verschiedene Partizipationsmöglichkeiten. Taugt es als Wunderwaffe?
A Business Intelligence (BI) Approach to Operational Excellence (OPEX)

In collaboration with Harborview we attempted to debunk the myths preventing a widespread adoption of a BI approach in Pharma and demonstrated that a BI approach to complex data is possible already today and with freely available available BI tools.

Mehr laden

RSS Feed